Украинската армия казва, че Русия е засилила незаконното си използване сълзотворен

...
Украинската армия казва, че Русия е засилила незаконното си използване сълзотворен
Коментари Харесай

Украйна: Русия засилва използването на сълзотворен газ за разчистване на окопи

Украинската войска споделя, че Русия е засилила противозаконното си използване сълзотворен газ, за да разчиства окопи, защото стартира да прави по-голям прогрес на изток повече от две години след пълномащабното си навлизане, предава " Ройтерс ".

Бойни отровни субстанции (БОВ)   като сълзотворен газ са неразрешени на бойното поле от Международната спогодба за химическите оръжия, която Русия и Украйна са подписали.

Докато цивилните нормално могат да избягат от сълзотворният газ, който най-вече се употребява за разтрошаване на манифестации и митинги в градовете, бойците, заседнали в окопите без противогази, би трябвало или да бягат под противников огън, или рискуват да се задушат от газа.

Полковник Сергий Пахомов, изпълняващ длъжността шеф на силите за атомна, биологична и химическа отбрана на армията, сподели, че Киев е записал към 900 използва   на сълзотворен газ и други сходни оръжия  от Русия през последните шест месеца.

Русия употребява основно ръчни гранати K-51, VOH и RH-VO, заредени с CS, CN и други газове, сподели той в изявление за Ройтерс. Украинската войска по-рано твърдеше, че съветските сили също са употребявали, който е бил употребен като токсичен газ през Първата международна война.

Руското посолство в Нидерландия, където е основана Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), съобщи на X през януари, че изказванията за потребление от Русия на гранати с газ CN употребяват непотвърдени данни

По-рано Москва упрекна украинските сили в потребление на , нещо, което Киев твърдо отхвърля.
 ISW: Забавянето на американската помощ за Киев оказва помощ на Русия да реализира пробив на бойното поле
ISW: Забавянето на американската помощ за Киев оказва помощ на Русия да реализира пробив на бойното поле

Зеленски подписа закона за мобилизацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР